Pasar al contenido principal
x

SmartWaterUse Arduino workshop

Idioma

Inglés

Formato del curso Blended
Fecha 2022-02-01 - 2022-02-01
Duración 1 day
Costo 140*

Via het opensourceplatform Arduino kan je op een makkelijke en goedkope manier sensoren uitlezen en acties genereren. Aangezien veel reguliere toepassingen van de Arduino-omgeving vooral gericht zijn op robotica en het meten van factoren in een niet-aquatische omgeving, blijft deze technologie voor velen een mysterie.

Binnen het kader van het Smart WaterUse-project wil De Blauwe Cluster zijn leden de kans bieden om dit platform beter te leren kennen. Daarom organiseren we in samenwerking met het Marine Training Platform van de Universiteit Gent op 1 februari een workshop rond dit onderwerp. 

In deze workshop zal een proefopstelling gebouwd worden die kan toegepast worden binnen aquatische monitoring (zoet en zout water) in diverse productieomgevingen en sectoren. Naast een kennismaking via de proefopstelling zal ook trainingsmateriaal uitgewerkt worden dat ter beschikking kan worden gesteld aan bedrijven.

Voor wie?

Bedrijven die actief zijn in de aquacultuur-, voedings- of textielsector en interesse hebben om de mogelijkheden van arduino te verkennen.

Na afloop van de workshop kan je zelf een opstelling bouwen, verzamelde gegevens uitlezen en dit concreet integreren binnen een bepaalde setting. Doordat de technologie open-source is, zal je na afloop van deze workshop erin slagen om gemakkelijke en goedkope sensoroplossingen te vinden voor specifieke problemen.

Programma

Dag 1 - Theorie (1 februari 2022 van 9u tot 12u)

ONLINE

9u00 Introductie van het Smart WaterUse-project

Lien Loosvelt, De Blauwe Cluster

9u15 Basisprincipes van Arduino: mogelijkheden van het Arduino-bord voor het uitlezen en controleren van sensoren

Tim tkint/Tim Deprez, Universiteit Gent

11u30 Q & A

 

Dag 2 - Praktijk (25 maart van 13u30 tot 16u30)

BLUEBRIDGE, OOSTENDE

13u30 Introductie

13u40 Hands-on workshop: aan de slag met een Arduino-trainingskit voor het meten van temperatuur, pH, zuurstof en ORP

Tim tkint/Tim Deprez, Universiteit Gent

16u30 Netwerkmoment

 

Hoe deelnemen?

Inschrijven kan tot één week voor de workshop door je te registeren via het webformulier. Er kan afzonderlijk ingeschreven worden voor de 2 dagen.

Leden van de begeleidingsgroep van het Smart WaterUse-project kunnen gratis deelnemen. Anderen betalen €75 voor één dag of € 140 voor de 2 dagen.

Het aantal deelnemers voor de hands-on workshop wordt beperkt tot 20, dus snel inschrijven is de boodschap. Indien de workshop niet kan doorgaan omwille van de covid-maatregelen, zal niet gefactureerd worden.

Smart WaterUse

Het project Smart WaterUse draait rond het beheersen van waterrisico’s en slim omgaan met water binnen de sectoren (zee-)voeding, aquacultuur, textiel en toerisme. Doel is bedrijven in staat stellen hun waterverbruik en -hergebruik te optimaliseren. Om de efficiëntie van waterbesparende maatregelen te verhogen, worden waterbehandelingstechnieken best aangestuurd worden door middel van sensoren.

Meer info? Neem contact op met Lien Loosvelt (E: lien.loosvelt@blauwecluster.be)

Meer info:

Schrijf je in voor de workshop

Bekijk de projectfiche van het project Smart WaterUse

Archivos/Documentos

Categorías CINE (ISCED)

Topografía
Acuacultura
Pesquerías