Skip to main content
x

Bachelor Watermanagement (Bachelor in Water Management )

Type
Bachelor (ISCED 2011 level 6)
Language

Dutch

Duration 8 semesters
Cost € 2143/year

Werken aan een veilig, duurzaam en klimaatbestendig waterbeheer in Rotterdam? Oplossingen bedenken voor waterproblemen? Volg de opleiding Watermanagement en leer hoe je stedelijk water beheert.

Als gevolg van klimaatverandering en bevolkingsgroei krijgen vooral laagliggende gebieden, zoals deltasteden, steeds meer problemen met water. Denk daarbij aan een grotere aanvoer van water door de rivieren, intensievere regenbuien, een stijgende zeespiegel en wisselende grondwaterstanden. Deltasteden hebben behoefte aan oplossingen voor deze waterproblemen én het benutten van kansen die water ook biedt. Watermanagers bedenken die oplossingen. Zij weten hoe je de stad klimaatbestendig inricht, beschermen ons tegen overstromingen en zorgen ervoor dat het rioleringsnetwerk goed functioneert. Bovendien ontwerpen ze ‘mooi’ water om aan te wonen, werken en te recreëren. Dit houdt in dat je onderzoek doet naar het watersysteem en waterkwaliteit (deltatechniek), water een plek leert geven in een drukke stad (deltadesign) en rekening houdt met belanghebbenden (deltagovernance). Rotterdam ‘gebruik’ je hiervoor als onderzoeksplek.

Heb je talent voor rekenen? Ben je creatief? Vind je maatschappelijke betrokkenheid belangrijk? Heb je interesse in alles wat met water te maken heeft en wil je de stad beter en duurzamer inrichten? Kies dan voor Watermanagement bij Hogeschool Rotterdam.

Structural components
Thesis/Dissertation
Internship/Workplace experience
Practical/Field work
Research Project

Prerequisites

ISCED Categories

Project management
Conservation and environmental management
Statistics
Environmental protection technology
Coastal and marine tourism